Кадър: БТВ  Бус с група младежи се удари снощи в

...
Кадър: БТВ  Бус с група младежи се удари снощи в
Коментари Харесай

От Ловешката болница с последна информация за пострадалите от катастрофата с буса

Кадър: БТВ
 

Бус с група младежи се удари нощес в лека кола при неспазване на преимущество сред ловешките села Българена и Малиново, напомня БТВ.



В незабавното поделение на Ловешката болница три коли за спешна помощ откарват потърпевшите в злополуката. Тя се случва през вчерашния ден в ранния следобяд. 12 души са пътували в микробуса. На водача му е било отнето преимущество навръх разклона за Ловеч и село Дъбрава. Лек автомобил не вижда знака, оказващ изчезналото преимущество и по този начин се стига до конфликта и преобращането на буса  в канавката. В него е пътувала фолклорна групировка прибирала се от присъединяване в Априлци. 

Д-р Стиляна Димитрова - шеф на неврологичното отделениемикрофона на БТВ :

" Вчера бяха прегледани към 13-14 пациента: В момента в болничното заведение се настанени двама пациенти, положението им е устойчиво. Снощи е била превозена пациентка в болничното заведение в Плевен в неврохирургия с тежка загуба на схващане, сериозна фрактура, увреждане на лицевите кости, с спиране на връзка в колянната става. Част от пътуващите са поискали да си тръгнат за домашно лекуване. "



" За 4 дни 12 души не са към този момент на този свят. Това лято минахме границата, повтаряме една и съща неточност. Причината е българскат аполитическа класа. Подходът, който ние 10-та година прилагаме ", разяснява Богдан Милчев от Институт за пътна сигурност.

" Никой водач не желае да убива, само че хората постоянно ще позволяват неточности, не може на 7 млн българи по един пътен служител на реда. Средата значи инфраструктурата, законодателството, образованието. 60 души починаха за няколко дни и няма отзив. Изваждат пътна полиция на улицата за пиар акции, не става по този начин. Има безпорядък в номативната уредба, няма санкции. Ние не знаем имаме ли павилник за придвижване по пътищата. Той е в протвовес на наредбите. Този безпорядък го основават политиците. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР